lauantai 21. marraskuuta 2015

Kukkaterveiset kaukomailta

Puutarhatarinoita on talveksi muuttanut osoitteeseen ”Tänne ja takaisin” http://tanne-ja-takaisin.blogspot.com/. Reissublogissa kierretään Kaakkois-Aasiaa ja ihastellaan ihmisiä ja ihmeitä, temppeleitä ja Buddhia ja kaikkea kiinnostavaa, mitä eteen sattuu. Käyhän lukemassa! Reissun puutarhakuulumiset toki päivitän tänne.

Kun hirveän kaukana kotoa törmää tuttuihin puutarhakasveihin, se on kuin lämmin läikähdys kotia ja omaa puutarhaa. Juuri näin kävi tänä aamuna.

Chiang Mai sijaitsee Pohjois-Thaimaassa ja siellä tein päiväretken Doi Sutep –temppeliin ja Phu Phingiin, joka on kuninkaan talvipalatsi.  
Ikävä kyllä, palatsiin ei päässyt siään.
Puutarha oli upea, eikä vähiten siksi, että Thaimaassa näkee niin vähän puutarhoja. Ruusutarha oli mittava ja monet ruusut paitsi kukkivat, myös tuoksuivat huumaavasti.



Tämä on Peace pinkkinä versiona normaalin keltaisen sijasta.
Monet suomalaispuutarhan kesäkukkijat olivat pääosassa täälläkin: orvokki, ahkeraliisa, leijonankita, pelargonia, atsalea, sinisilmä… Jopa tulppaanit kukkivat yhtä aikaa noiden muiden kanssa, mikä tietysti meikäläisittäin on luonnotonta.

Tässä on käytetty ruukkuja kivasti koristeena. Oikeasti kyllä luulen, että niissä normaalisti kasvaakin jotakin, mutta mulle kelpaisi ihan näinkin.
Orkideoita rakastan yli kaiken. Kun ne vielä yhdistetään ruukkujen lempikuosiini eli kiinalaistyyliseen sinivalkoiseen posliiniin, olen täysin myyty. Tällaisia voisin ottaa sekä kotini että puutarhani täyteen.


Näin marraskuussa Thaimaata värittää violettina rehevästi kukkiva puu, jonka nimen kyllä kuulin thaiksi, mutten käännöstä englanniksi - saati sitten suomeksi.