tiistai 16. huhtikuuta 2013

Viskikukkaruukku ja lasilampi

Kevätpuutarha 2013 -messut olivat harvinaisen elähdyttävä tapahtuma, jossa aikaa hurahti enemmän kuin olisin voinut kuvitellakaan. Jotenkin tuli kuitenkin sellainen olo, että kun puutarha on 100 % aito ja vihreä ja elävä, sinne tuodaan väkisin kaikkea keinotekoista, kuten… 

Vaaleanpunaista lasimurskaa 
Oikeasti vaaleanpunaiset zen-jokipolut puutarhassa olisivat hurjan scifit! Tai voisihan polut olla sinis tai violetteja tai mitä muita värejä olikaan tarjolla. Lasi on kevyttä ja terävät kulmat on hiottu veks, joten murske miellyttää sekä värisilmää (?) että jalkapohjaa. Muuten, minkahanlaisen puutarhan Monet olisi luonut nykymateriaaleista?
Lasinen led-lampi 
Piha.si:n toteuttamassa japanilaisessa mallipuutarhassa oli satumainen sinisyyttä sädehtivä vesiaihe. Pohjalla oli peili, sivustoilla led-valot ja päällä muovikansi, joka kuulemma kestää astumisenkin. ”Lampi” heijastaa ympäröivää todellisuutta ja välkehtii ledeistä valoa ja pumppu pyörittää normaalisti vettä ja tuo elävyyttä. Me like! Olisiko tässä vihdoin mulle vesiaihe?
 
Interaktiivinen viski-kukkaruukku 
Huonekasveille oli tarjolla teknisiä, interaktiivisia Bloom Smart Pot -kukkaruukkuja. Uuden kasvin myötä kukkaruukku ohjelmoidaan kastelu- ja ravinne- ja mullanvaihtotarpeen mukaan. Kun aika koittaa, ruukku ilmoittelee valoin ja äänin, että nyt tarttis tehrä jotain. Jos siihen ei reagoi, se välkkyy ja ääntelehtii vielä kovemmin. Ohimennessään voi kommunikoida ruukun kanssa painamalla ”miten menee” -nappulaa ja ruukku vastaa some-tyyliin peukuttamalla.

Ai se viski? No, kehittyneemmässä versiossa on ruukun sisällä viskipullo ja letku, joten ruukusta saa tirautettua sopivan moukun aina kun on ruukulle asiaa. Arvelisin, että tuollaisen kukan ääressä viihtyisi aika mielellään.
 (Kuva sivulta www.kukkaruukku.fi, jolla esitellään ja myydään Bloom Smart Pot -ruukkuja)

2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä kanssasi noista puutarhan rekvisiitoista. Aina vain ihmeellisempiin toteutuksiin mennään ja aitous unohtuu täysin. Olen käynyt messuilla mieheni kanssa usein, mutta edeltävät messut olivat niin suuri pettymys kaikkinensa, että jätin tämänkeväiset messut kokonaan väliin.

    VastaaPoista
  2. Poimin tähän nyt tarkoituksellisesti vähän kummallisempia aiheita. Muuten messut olivat oikein näyttävät ja täynnä kaikkea kivaa ja tarpeellistakin puutarharoinaa. Ajankohta vaan on liian aikainen, joten mukaan tarttui vain muutamia uusia sipuleita.

    VastaaPoista