perjantai 13. toukokuuta 2011

Wiher-Sipuli-Winkki

Haaa, MWWW eli Minnan Werraton WiherWinkki jyrää jälleen! Tämä winkki on kotoisin Hakaniemen torilta, joka on ehdottomasti Helsingin paras paikka ostaa siemenperunoita, -sipuleita, yrttejä ja kesäkukan tiamia. Nyt tänään olin ostamassa sipulia.

- Eikö teillä oo pienempää pussia, tää puoli kiloo sipuleita on mulle AIVAN liikaa mun pieneen kasvimaahan, valitan myyjälle.
- Ei oo, vastaa myyjä ankeasti.
- No, voinhan mä antaa sit loput vaikka naapurille istutettavaksi, myönnyn vastahakoisesti ja etsin kukkaroani maksaakseni huikeat 2,5 eurota loputtomasta määrästä sipuliherkkuja.
- Tai sitten sä istutat ne paljon tiheempään ja syöt ne ekat vihreenä, että muille jää tilaa kasvaa, myyjä sanoo välinpitämättömästi ja ihan ohimennen ottaessaan rahojani vastaan.

Aivan käsittämättömän simppelin hyvä idea! Kesäsipulienhan varret on melkein ihan parhaita salaattiin pilkottuina. Miksi odottaa ikuisuuden, kun voi jo hirmu paljon aiemmin nautiskella hyvällä omallatunnolla varsista?

Jotenkin kasvimaalla noudatan aina millintarkasti niin kasvien etäisyys- ja syvyysmittoja. Niinpä kasvimaalleni ei mahdu kerrassaan paljon mitään. Minulla on hyllyssäni joku 70-luvulla painettu yltiöasiallinen potenssiin kolme hyötykasviopas, jonka aina kaivan esiin kasvimaata laittaessani. Ja siinä sanotaan, että sipulit istutetaan xx syvyyteen ja xx etäisyydelle toisistaan. Peruskoulun kasvattina ja vasta lukiossa Kekkosesta eroon päässeenä olen imenyt itseeni täydellisen tottelevaisuuden. Olen aina elämässäni ihmeissäni, kun minulle ihan konkreettisesti kädestä pitäen viisotaan, että muutenkin voi tehdä. Vaikka niin mitättömässä asiassa kuin sipulien istuttamisessa. Voi elämä! Että tällaisia valaistumisen hetkiä voi kokea Hakaniemen torilla keskellä päivää!

4 kommenttia:

 1. Oivallinen Winkki! Sopiiko että tulen kesäkuussa katsomaan sun paratiisia? Nyt lähden ihan toisenlaiseen ympäristöön: purjehtimaan Kielistä Espooseen. Ainoa vihreä mitä näen, lienee basilika jonka laitan roikkumaan jonnekin pentteriin :)

  VastaaPoista
 2. auts, tää edellinen viesti oli siis Merviltä ;)

  VastaaPoista
 3. äläkä myöskään perusta lauseen pilkkuvirheistä!

  VastaaPoista
 4. Jotenkin tuosta purjehtimisesta heti tiesin, että se olet sinä. Olet tervetullut kesäkuussa!

  VastaaPoista