sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Werraton-hautaus-Winkki

Mikäs sopisikaan näin lenseän lämpöisen Pyhäinpäivän ja Halloweenin läheisyyteen paremmin kuin Werraton-hautaus-Winkki. Sillä tämäkin haudattava yksilö tulee nousemaan haudastaan ja heräämään uudelleen eloon. Onko se vampyyri, onko se zombie, onko se Buffy- - - eeiiiii, sehän on Runkoruusu!
Ostin keväällä äitienpäivän aikoihin halpismallisen runkoruusun lähimmästä K-Raudasta ja kerrassaan kaunis Rosa Royal White kukkikin patiolla ahkerasti koko kesän.

Ikävä kyllä ruusu ei ihan tuollaisenaan millään selviä talven yli. Säästäväisenä ja ekologisena ihmisenä en halunnut heittää ruusua kompostiin - eikä se sinne edes olisi mahtunutkaan. Joten nyt oli otettava käyttöön Marjiksen saunassa Aililta kuultu Werraton-hautaus-Winkki:

Syksyllä runkoruusu poistetaan ruukusta ja haudataan perunamaahan pötköttömään talven yli.

Joten ei sitten muuta kuin winkeistä tekoihin: Maasta sinä olet tullut, maaksi pitää sinun jälleen tuleman. Puutarhurisi Minna on sinut aurinkoisena keväisenä päivänä pitkästä unesta herättävä ja istuttava vehreille niityille - tai no ainakin ruukkuun patiolle -  ja sinä olet taas saava koko seuraavan kesän mittaisen elämän täynnä ihastuttavaa kukkaloistoa!

1 kommentti: