sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Leijonaprinsessa

Niin suloiset värit! Niin kauniit mekot! Niin ujosteleva ja vaatimaton käytös! Niin hieno sukutausta! Niin hehkeä kuin prinsessa Madelaine rikkaan amerikkalaismiehensä kainalossa!

Viattomuuden symbolina akileijaa (Aquilégia vulgáris) on maalaustaiteessa käytetty Neitsyt Marian symbolina. Mutta sopiikos se nyt olleskaan, kun säännöllisin väliajoin akileija saa joka kukkapenkissä vähän oudon värisiä perillisiä, you know…

Itse kukkaistohtori Linnén kertoman mukaan lapsille annettiin akileijan siemeniä tuhkarokkoa ja isorokkoa vastaan. Akileijaa on käytetty myös lemmenrohtona ja haavojen hoidossa.  

Sitten viikon self help -vinkki. Yhden muinaistarinan mukaan akileijaa pidettiin leijonan mieliruokana. Eli kun hieroi akileijan kukkaa sormiensa välissä, tuli rohkeaksi kuin leijona. 

Ei kun hieromaan akileijoja sitten vaan! Ja sopihan tuo vinkki siihen lemmenrohto-satuunkin, sillä rohkeuttahan lempimisessäkin tarvitaan.

(Lähteenä käytetty Turun museokeskusta)

2 kommenttia:

  1. Nyt ei kyllä ole tiedossa erityistä rohkeutta vaativia tilanteita, mutta voisihan sitä hetken akileijan kukkaa käydä hieromassa.

    VastaaPoista
  2. Tulipa taas uutta tietoa, kiitos! Tykkään paljon akileioista.

    VastaaPoista