tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kukkien luksusshampanja on...

Joku voisi pitää ruusua kukkien kuningattarena. Saa pitää. Toiselle lautasen kokoiset kärhöt ovat puutarhan jalokiviä. Voivat olla, mikäs siinä.

Minulle yksi on ylitse muiden. Tuo ylväs, itsetietoinen nautiskelija, joka pelkällä olemassaolollaan luo ruhtinaallista arvokkuutta ja loistoa koko puutarhaan.

Lilja - kaunein kaikista.
Isoäitini nimi oli Lilja. Muistan hänet hyvin vahvana naisena, joka sanoi mitä ajatteli ja sai mitä halusi. Hän jäi nuorena leskeksi neljän lapsensa kanssa, mutta hallitsi sukua kunnon matriarkan arvovallalla ja nauroi metsäkauppahuijaritkin ovesta ulos.

- - -

Englanniksi "lily"ei ole soinniltaan yhtä voimakas ja ponnekas. "Lily" on herkän uivelon nimi, siitä puuttuu Liljan rohkea feminiinisyys ja kukoistus.

- - -

Yksi lilja kuitenkin puuttuu. Voin vain kuvitella, kuinka taivaallisuutta hipovaa olisi vaaleansinisen liljan kukinto lenseän leppoisana kesäpäivänä, kun kaikki on tässä ja mihinkään ei ole kiire.

3 kommenttia:

  1. Ihania liljoja! Varsinkin tuo ensimmäisen kuvan lilja, mikä mahtaa olla lajike?

    VastaaPoista
  2. Ihan mahdotonta sanoa, että joku kukka olisi se kaunein. Ne on niin ihania kaikki ja nyt on liljojen vuoro olla framilla. Niitäkin on aivan valtavasti toinen toistaan upeampia.

    VastaaPoista
  3. Toi eka on lukinlilja. Aiempina vuosina mulla oli valkoista lajiketta, tänä vuonna yhtä sievä vaaleankeltainen. Ei talvehdi ikävä kyllä. Ilokseni viime talvena törmäsin myös Thaimaassa samaiseen liljaan ja heti tuli niin kotoinen olo ja ikävä kesää ja puutarhaa.

    VastaaPoista