tiistai 19. maaliskuuta 2013

Mansikka-kitchiä Marjiksesta

Sukunimestäni johtuen Marjikseen on jotenkin kummasti kertynyt mansikka-aiheista pikkutavaraa. Nyt ennen kuvatulvaa kerron, että vaikka esineitä näyttää olevan ylettömästi, niin ei Marjiksessa silti mansikoita näy. Kaikki on pikkuista käyttötavaraa, joka otetaan esille kun tarvitaan. Suuria mansikkapintoja ei ole missään.

Mökin seinään naulasin koristeeksi pari mansikkafiguuria. Mökin numero on aika pienellä, niin voipi joku tunnistaa mökkini noista punaisista pullukoistakin.
Arabia valmisti 60-luvulla Pomona-sarjaa, joista tietenkin mansikka on suosikkini.  Leikkuulauta on oikeasti koriste, muita käytetään. Sarjan sikahintaiset lautaset etsinnässä.
Suurin osa mansikoistani on keittiön tarvekaluja. Jostain syystä mansikkamukeista ei ole kuvaa, mutta voin kertoa, että ne ovat kaikki erilaisia. Tässä astiatarjonnasta pari lautasta.
Keräämisen idea on mielestäni se, että aiheen hankaluuden ansiosta kokoelma kertyy tuskallisen hitaasti. Olen nyt 9 vuotta kerännyt mansikkajääkaappimagneetteja ja niitä on vain 16. Lisää mahtuis, kuten kuvasta näkyy.
Lauantai on saunapäivä ja sunnuntai kerhotalon siideripäivä ja sitten on kirppiksiä ja tuoretoreja ja omenamarkkinoita ja juhlia. Mukaan tarvitaan vain iloinen mieli ja pikkutyttöjen kadehtima mansikkakukkaro.
Pöytään katetaan tietty aina lautasliinat. Aiheita on niissä kuten astioissakin tasan kaksi: kissat tai mansikat.
Puutarhan lasipöytä saa joskus harvoin oikein mansikkapöytäliinankin. Hyvien käytöstapojen mukaisesti juomalasien alla on tietysti coacherit.
Ja jos pöytäliina sattuisi olemaan kankainen, pitää olla myös pöytäliinapainot. Kuvassa myös mehukas joulukoriste.
Tarjottimilla kuskataan herkkuja ulos ja ylös ja marjoja sisään.
Säläosasto kattaa kaikkea mahdollista teesihdeistä erilaisiin kippoihin, lusikoihin, ajastimiin ja kauppakasseihin.
Entäs minä sitten? Toki minultakin löytyy kaapista mansikkapaitoja ja oloasuja ja vaikka mitä
Ihan oikeitakin mansikoita on kummallisesti ilmestynyt kukkapenkkiini. Istutin Pink Pandaa, joka on koristemansikka ja joka sulostuttaa kauniilla vaaleanpunaisilla kukilla toukokuusta syyskuuhun. Viime kesänä ne olivat hävinneet ja tilalle tuli oikeaa satoa tuottavaa mansikkaa.

3 kommenttia:

  1. Kiva keräilyaihe ja -kokoelma. Mökille sopii hyvin tuollaiset raikkaat esineet piristämään ja ilahduttamaan. Ihan syystä pikkutytöt ihailevat mansikkakukkaroasi, se on todella herkullinen.

    VastaaPoista
  2. Hieno kokoelma ja mukava keräilykohde, joka tuottaa iloa pitkään!

    VastaaPoista