maanantai 31. maaliskuuta 2014

Puutarhatrendit 2014, osa I

Garden Media Groupin ilouutisena kaikille naisille todettakoon, että miehet ovat löytäneet puutarhan!

Alla listauksena uusimmat trendilöydökset. (Lähde: 125-sivuinen raportti on ladattavissa osoitteesta http://www.gardenmediagroup.com. Tämä alla oleva tiivistelmä on lainattu suoraan Uudenmaan Marttojen Facebook-sivulta "Uudenmaanmartatvinkkaa", johon sen on postannut Kirsi Mäkinen.)

1.  Kompostointi yleistyy yhä. Ruoantähteiden kierrätys trendikästä.
2. ”Superruuat ovat ruokien supermalleja”. Mustikat, kaalit ja voikukat.
3. ”Juo puutarhasi” eli tee siitä smoothieta ja muita juomia.
4. ”Pue puutarhasi” eli hanki suihkulähteitä, patsaita, lintualtaita ja kynttilänjalkoja.
5. ”Elämme mehiläisistä” eli 85 % Telluksen kasveista ovat pölyttäjäriippuvaisia. Emme pärjää ilman niitä.
6. ”Ammennetaan paikalliskulttuureistamme” – suositaan paikallislajikkeita ja omia maatiaisia sekoitettuna etniseen diversiteettiin.
7. Väreissä ja muodoissa yksinkertaisuutta: tee monokulttuureja kasveista, luota mustaan ja valkeaan.
8. Jaa puutarhasi ja kukkapenkkisi osiksi, joissa voimakkaita ja räjähtäviä väriläiskiä ja kontrasteja.
9. Maailmalla nuoret miehet, ainakin tilastojen mukaan, ovat löytäneet sisäisen ja ulkoisen puutarhurinsa eli möyrivät maata ja kuluttavat ahkerasti puutarhatuotteisiin.
10. Puutarhoja pitää ajatella myös sisätiloissa ja huonekasvien äärellä, koska ne lisäävät tuottavuutta, rauhoittavat, vähentävät stressiä ja ylläpitävät mielenterveyttä.
11. ’Fingertip gardening’ yleistyy eli sorminäppäryyttä tarvitaan hydro-eli vesiviljelylaitteiden asennuksessa ja säätämisessä sekä huollossa, aurinkoenergian hyödyntämisessä, automatiikkojen ja aikakytkimien kanssa ( – pipetointitarhurointia..)
12. Tonttipuut löydetään uudelleen ja uudelleen: ne lisäävät tontin ja asuinrakennuksen myyntiarvoa, vähentävät stressiä, melua, pölyä, rikollisuutta ja nostavat elämänlaatua.


Kommentti:
Syö, juo, pue puutarhasi, suosi lähistön kasveja, kompostoi, tee voikukkasalaattia jne. - mitään todella uutta ei näistä trendeistä löytynyt. Se on aina kivaa, että vastakkaiset trendit ovat totta yhtä aikaa kuten "suosi mustaa ja valkoista" ja "istuta räjähtäviä väriläiskiä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti