perjantai 29. heinäkuuta 2011

Väärennetty herkku

Jos saisin auringonpistoksen ja julkaisisin keittokirjan "Chez Minna&Otto", niin teos olisi  ohuttakin ohuempi, mutta sen harvat reseptit sitäkin maittavampia. Kuten tämäkin ruokalaji, jonka kaikki kolme perusainesosaa olen vaihtanut ja silti lopputolos on nami-nami. 
Normaalisti pesto tehdään basilikasta. Mutta basilikahan mulla Marjiksessa ei selviä ilman kasvihuonetta, joten raaka-aineeksi on valittava jotakin muuta runsaasti rönsyilevää. Kuten minttua – sitä piisaa niin älyttömästi, että aina kun revin taimia irti ja heitän kompostiin, sieltä tulee  joka avauskerralla ihana mintun tuoksahdus.
Sitten pestoon käytetään parmesaanijuustoa, jonka olen vaihtanut mustaan emmentaalia. 
Koska ruoassa pitää olla sekä makua että rakennetta, olen vaihtanut kolmannen perusraaka-aineen pinjansiemenet mantelirouheeksi, koska alkuperäisissä pinjansiemenissähän ei ole ei makua eikä rakennetta.
Minttupeston teko käy näin helposti: poimitaan runsaskätisesti minttua ja pilpotaan sitä jo vähän valmiiksi, lykätään minttu tehosekoittimeen oliiviöljyn, emmentalraasteen ja mantelirouheen kanssa, haetaan kasvimaalta vähän valkosipulia mausteeksi ja sitten vain wrum-wrum. Pesto on itsessään niin hyvää, että se kantaa syödä mauttomien lisäkkeiden, kuten juuri vesikeksien kanssa. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti