torstai 8. joulukuuta 2011

Äkkilähtö Ranskaan

Näin sateisena päivänä, kun kaikki ympärillä vain valittavat väsymystä ja pimeyttä ja elämän ankeutta, tarvitaan edes puutarhajoulukalenterin panostus johonkin kauniiseen ja mielenrauhaa lisäävään. Otetaan siis äkkilähtö Ranskaan ja kuljeskellaan hetki upeassa puutarhassa!

http://www.youtube.com/watch?v=JgVpxD4QwGA&feature=related

Yksi maailman kuuluisimmista puutarhaturismin kohteista on impressionisti Claude Monet'n Giverny, josta mm. löytyvät livenä ne ihanat maalauksiin ikuistetut lummelammet.

Monet oli ensisijaisesti kuvataitelija ja hän toteutti taiteen lakeja puutarhassaankin: väreissä, muodoissa, kompositiossa. Hän esimerkiksi valitsi kukkia penkkeihin aina niin, että ne näyttivät perspektiivisestikin oikeilta, vaaleita eteen ja syvyysvaikutelman vahvistamiseksi tummia taakse.

Puutarha on järkyttävän iso ja eihän Monet siellä itse häärännyt, vaan hänellä oli muutama ahkera puutarhuri juoksutettavanaan. Niinpä sanotaankin, että maalaaminen oli Monet'lle kuin vaativa vaimo, jota kohtaan oli velvollisuuksia. Puutarha taas oli ihana vapauttava rakastajatar, jonka kanssa saattoi leikkiä ja luovistella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti