keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joulu zen

Olin joskus iäisyyksiä sitten Kiinassa ja siellä tutustuimme myös puutarhakaupunkiin Suzou. Täytyy myöntää, että itämainen pelkistetty puutarha on rauhoittavaa. Ehkä puutarha kuvastaa ihmisluonnetta: länsimaisen puutarhan räiskyy värejä ja koreilee ja kukkii, itämainen puutarha muodostuu materiaalien ja mittasuhteiden harmoniasta ja pyrkii mielenrauhaan.

Kun ekan kerran eläissäni näin Akateemisen Kirjakaupan kassalla myytävänä pikkuruista zen-puutarha-laatikkoa, purskahdin nauruun. Tiskillä kökötti varmaan 10 x 15 cm matala puukehikko, jossa oli hienoista hiekkaa, pari kiveä (muovisia?) ja pieni nuken leikkeihin sopiva harava. Myyjä sanoi, että se rauhoittaa, kun päivittäin haravoi hiekkaa ja siirtää kivien paikkaa. Nauroin entistä kovempaa.
Jos ihmiset ihan oikeasti haluavat haravoida hiekkaa, niin hommatkoon kissan. Siinä tulee Zen gardeniin yllättävää eloa monta monituista kertaa päivässä.

Have fun:              http://www.youtube.com/watch?v=W1Pg2LJ9pvk

1 kommentti:

  1. Nauranut olisin minäkin. Ellei olisi pienintäkään maapalasta, edes parvekelaatikkoa, niin voisiko tuollainen hiekkalaatikko silloin rauhoittaa?

    VastaaPoista