perjantai 26. heinäkuuta 2013

Äärimmäistä kauneutta, osa 2

Kauneusmeditaatiota puutarhassa voi harrastaa näinkin:

Valitse kaikkein kaunein kohde. Ota tuoli ja istahda sen äärelle, tai jos risti-istunta luonnistuu, niin se on aina parempi. Syvähengitä rauhallisesti eli neljällä sisään, neljä pidätys, neljällä ulos, neljä pidätys. Tee sitä muutaman kerran kunnes rauhoitut.

Mihinkään ei ole kiire, kuulet äänet ympärilläsi, mutta niihin ei tarvitse kiinnittää huomiota. Sen sijaan tarkkaile kaunista kasvia edessäsi. Tutki sen kaikkia muotoja arvostelematta ja aivan kuin ihmetellen ja nähden ne ensimmäistä kertaa. Millaiset lehdet, minkä väriset ja muotoiset, millainen varsi, tukeva vai rento, millaiset kukat, mitä kaikkea kukasta löytyy, värisävyt, muoto, siemenet...

Hengitä rauhallisesti ja vain katso valitsemaasi kauneutta. Älä luetteloi tai arvostele tai ajattele. Avaa vain kaikki aistisi kasville. Miltä se tuoksuu? Miltä se tuntuu? Miten koet kasvin?

Ole katsomasi kasvi. Mene sen sisään, sen varteen, kukkaan, lehtiin. Hengitä kasvia. Yhdisty siihen. Ravinteet kulkevat varttasi pitkin kukkaan. Juuresi ovat mullassa. Tunnet ja hengität kasvina, katsot maailmaa kasvina. Kun olet kasvi, ole yhtä koko puutarhan kanssa. Tunne syvällinen yhteys koko asuinalueen, kaupungin, läänin, maan, maanosan, maapallon ja koko maailmankaikkeuden kanssa. Olet kauneus itsessään. Olet kaikkeus. Aika pysähtyy.
Kalla (Zantedeschia)

1 kommentti:

 1. Hei,
  aloitin vastikään bloggaamisen ja linkitin blogisi linkkilistaan. Toivottavasti et pahastu, siis siitä että linkitin.
  Tervetuloa käymään!
  http://hobittimaja.vuodatus.net/
  -Ansuli-

  VastaaPoista