tiistai 21. elokuuta 2012

Chez Minna ja Otto

Ihka ohut keittokirjani "Chez Minna ja Otto"  esittelee taas vuosittaisen kesäkeittiöherkun. Kasvatin pitkästä aikaa pinaattia ja muistin tehdä vanhaa suosikkiani pinaattimuhennosta, joka on kerrassaan mainiota uusien perunoiden kanssa.

Pinaattimuhennos on ulkonäkönsä ja rakenteensa puolesta jotensakin vanhanaikainen ruoka, vai tuntuuko se vain tällaisesta ei-kokkaajasta siltä, koska siinä käytetään maitoa ja jauhoja?
No, resepti menee suurin piirtein näin:
Haetaan pinaatti kasvimaalta ja ryöpätään sitä n. 5 minuuttia. (Keitinvesi heitetään kiveyksille rikkaruohojen tuhoamiseksi.) Sillä aikaa haetaan pellolta sipulit ja pilputaan pieneksi. Sipulia haudutetaan luomuvoissa. Vähäsen vehnäjauhoja suurustetaan ruokakermassa. Sipulin joukkoon lisätään pinaatti ja hetken päästä suuruste. Sekoitellaan ja ihmetellään ja heitetään joukkoon suolaa, pippuria ja mikä tärkeintä – muskottipähkinää!

Sitten pistellään herkku poskeen uusien perunoiden ja salaatin kera ja nautitaan kesästä. 

Hmmm, pitäskö munkin joskus osallistua ravintolapäivään ja tarjota omia Marjis-herkkujani: kesäkurpitsakeittoa, feikkipestoa, uusia perunoita ja pinaattimuhennosta ja sit jälkkäriksi marjapiirakkaa ja vielä lähtijäisiksi kirsikoita rommiruukussa?

2 kommenttia:

 1. onko sun kesäkurpitsakeittoresepti jossain täällä? Mä hukun niihin :)
  t Mervi

  VastaaPoista
 2. Hei Mervi, suurpiirteinen kesäkurpitsakeiton ohje löytyy kahden vuoden takaa: http://puutarhatarinoita.blogspot.fi/2010/07/minnan-paras-wiherkeitto.html

  Hyvää on!
  t. minna

  VastaaPoista