perjantai 31. elokuuta 2012

Ei menny ihan ku Närpiössä

Tarvitaanko tomaatinviljelyyn joku rannikkoruotsalaisten oma kuorolaulugeeni, kun kasvatus ei näköjään onnistu tällaiselta suomea puhuvalta sisämaan kasvatilta? Kahtena vuonna olen yrittänyt ja nyt kyllä saa jäädä. Saisinkohan EU:lta katokorvauksia, kun tomaatteihin urhattu rahamäärä (3 tainta yht. 10  e) oli moninkertainen verrattuna huikeaan kahden tomaatin satoon?

Torilla kirsikkatomaatin taimia ostaessani minulle neuvottiin ummet ja lammet siitä, että pitääkö varkaat nyppiä pois vaiko eikö. Ei ehditty siihen ongelmaan asti tänä kesänä, ei ollenkaan. Tai että latvus pitää tietyn pituusmitan, oisko ollu 1,5 metriä, jälkeen katkaista. Hah, unta vain sellaiset pituuskasvut.

Ensi vuonna heittäydyn kevytmieliseksi ja siirryn tomaatin hyötyviljelystä kärhöjen hupiviljelyyn. Dolce far niente, se on köynnösviljelyni tulevaisuuden teema!

2 kommenttia:

  1. Meikäläisellä sattuu kyllä olemaan se "rantaruottalaasgeeni". En silti usko sillä olevan osuutta asiaan näin kylmänä kesänä. Kun tomaatin optimaaliseksi kypsymislämpötilaksi on todettu 26 astetta (joku amerikkalainen tutkimus), taitaa kasvihuone olla ainoa paikka, missä ne näin viileinä vuodenaikoina viihtyvät...mutta ovathan kärhötkin tietysti kivoja ;)

    VastaaPoista
  2. Tunnustan, että juuri ne kesät, kun olen yrittänyt kasvattaa tomaattia, ovat olleet harvinaisen kylmiä ja sateisia. Mutta luovutan silti, en jaksa hakata päätä seinään.

    VastaaPoista