sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

F niin kuin flow

Puutarha-aakkonen F voisi olla vaikka fantastinen, fiini, fiksu, filmaattinen, feminiininen... Nyt kuitenkin keskitymme puutarhassa satunnaisesti vaikkakin säännöllisesti tapahtuvaan F-ilmiöön, joka on FLOW.

Flowlla tarkoitetaan syvää keskittyneisyyden tilaa, jossa asiat sujuvat, ajatus lentää, luovuus kukoistaa. Aika ja paikka katoavat. Nälkä ja jano unohtuvat.

Puutarhahommat tempaisevat mukaansa kuin seurojentalon paras tanssittaja. Vaikka tarkoitus olisikin tehdä puutarhassa vain jokin ihan pieni homma, niin sitä saattaa havahtua neljän tunnin päästä siihen, että kuinkas mä en enää näekään kunnolla. Mitä, onko tullut pimeää? Mitä se kello mahtaa olla? Ai uutiset meni jo tunteja sitten... 

Flowhun yhdistyy suuri tyydytys. Selkäkipuja ei tunneta ja itikoiden purematkin huomaa vasta yöllä nukkumaan mennessä. Puuhastelu antaa töitä keholle ja mieli yhdistyy fyysiseen tekemiseen täydellisesti. Tuntuu hyvältä ja ratkaisut ovat onnistuneita. Ihan ihmetyttää jälkeen päin, että mistä keksinkin noin hienon idean ja loistavan toteutuksen.

Flowta ei voi tilata, se tulee kun on tullakseen, yllättäen. Sen kohottava vaikutus kestää pitkään. Sitä ikään kuin leijailee yltäkylläisyyden armoitetuissa sfääreissä. Se antaa voimaa ja uskoa niin itseen, omiin voimavaroihin kuin koko maailmankaikkeuden parempaan järjestykseen. Flow on fyysis-psyykkis-sielullinen täyteläisyyden kokemus. Kiitos siitä!

1 kommentti:

  1. Oi, miten tuttua! Todellakin, monesti tajuaa ajankulun vasta, kun ei enää oikein näe mitä tekee. Siinä vaiheessa on myös unohtanut, mitä alunperin lähti tekemään ja aika usein se on edelleen tekemättä. Ja niinpä taas on seuraavaksi päiväksi töitä. Puutarha on loputon!

    VastaaPoista