Kasvimaalla basilikani paleltuu, sillä Marjis sijaitsee ihmeellisessä kylmässä notkelmassa. Ikkunalaudallani basilika sen sijaan saa runsaasti valoa ja vettäkin, ainakin silloin, kun se huomauttaa asiasta lörpsähtämällä ja kuihduttamalla kaikki lehtensä. Vesidoping auttaa ja kohta nahkeat lehdet virkistyvät ja suoristuvat, varret ojentuvat ja kilvan kurottuvat minua kohti päästäkseen olennaiseksi osaksi kesäistä gourmet-nautintoani.
lauantai 3. heinäkuuta 2010
Marjiksen kaunotar vko 26
Pitäisikö välillä taas suosia hyötytarhan antimia tässä Kaunotar-vaalissa? Elikäs: Ikkunalaudallani tönöttää kaksi Sagaformin tyylikästä ja erittäin toimivaa yrttiruukkua. Niissä kasvaa ihastuttavan lempeän makuinen yrtti, jota laitan vihersalaattiin, tomaatti-mozzarella-salaattiin, leivän päälle, keittoon... Mitä pidemmälle kesä kuluu, sitä ruskeammaksi yrtin varret muuttuvat ja sitä vaaleammaksi syötävät lehdet. Mutta satoa riittää huikeat määrät ja viime kesänä tein ennätyksen: söin neljä kuukautta samaa pientä lähikaupasta ostettua ruukkuyrttiä, joka on tietenkin Basilika (Ocimum basilicum).
Tunnisteet:
Basilika (Ocimum basilicum)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti