tiistai 3. elokuuta 2010

Buddha rauhanturvaajana

Mökilläni on ihan oikeiden turvajärjestelmien lisäksi vahva epävirallinen arsenaali suojautumiskeinoja epätoivottuja vieraita vastaan. Tässä kolmen kärki:

Lempeästi hymyilevä Buddha istuu mietiskelyyn syventyneenä patiolla. Ylimaallista hyvyyttä huokuvana se luo valaistuneen katseensa jokaiseen ovesta kulkijaan. Buddhan silmien alla vallitsee ikuinen rikkumaton rauha. (Ja kaikki tämä Tarjoustalosta vain 9,90 €!)
Portin pielessä kasvaa mehitähti. Kansanperinteen mukaan se pitää sairaudet ja kaiken pahan loitolla. Mikä on todistettua.
Kissakin on hyvä vahti, tosin aika epäluotettava. Kesäkissani Osku hoiti portsarin virkaa hellepäiviin sopivalla antaumuksella. 
Ville-kissani viettää parhainta elämää kissojen taivaassa. Sieltä se pitää valppaasti silmällä maallista suosikkimökkiään ja sen puutarhaelämää. Ja hyvinkin eläväisellä Otto-kissalla on vastuulla paitsi mun mökki, myös koko Marjaniemi. Se valvoo reviiriä yökaudet, jättää hajumerkit, kynsii puuhun tunnisteet ja nappaa ylimääräiset pikkujyrsijät pois kuleksimasta. Huh mikä urakka mun pienellä turvakissalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti