lauantai 7. elokuuta 2010

Marjiksen kaunotar vko 31

Joskus kauneus on tappavaa. Rakastava syleily johtaakin kuolemaan. Läheisyys tukahduttaa ja vie hengen hiljaa hivuttamalla. Kaunotar itse on täysin syytön, sehän vain toimii DNA:nsa mukaisesti ja toteuttaa omaa elämäntehtäväänsä tässä maailmankaikkeudessa. Marjiksen kaunotar vko 31 on tämä uskomattoman upea ilmestys, terminaalihoitoon uhrinsa saattava Elämänlanka (Calystegia sepium, tunnetaan myös nimillä Karhunköynnös ja Isokierto). 
Elämänlanka on nimensä veroinen sitkeä pikku otus. Ja kaunis kuin mikä! Vähän sydämenmuotoiset lehdet ja niin viattoman valkoinen kukka ja sievästi läheisiin kietoutuva varsi - kaikki kiehtovan viettelijän ja Mata Harin ominaisuudet siis.

Elämänlanka taas kerran osoittaa, että vastakkaiset vaihtoehdot ovat olemassa yhtäaikaa ja ovat aivan yhtä todellisia ja varteenotettavia. Minä pidän elämänlankaa puutarhassani ikävänä riesana. Silti ihailen samaa kasvia kerrassaan viehättävänä köynnöskasvina isäni puutarhassa. Tästähän tulee aasinsiltamaisesti ihan mieleen se Eino Leinon runo, joka menee vapaasti siteeraten näin: Ei paha ole kenkään ihminen / vaan toinen on heikompi toista. / Hyvää on rinnassa jokaisen / vaikkei se aina esille loista. /

1 kommentti:

  1. Hyvin päätelty, ja tuo elämän lanka on kaunis ja tuttu ja Eino Leinon osuva runo on tuttu ja usein totta :)
    Mukavaa lauantaita :)

    VastaaPoista