torstai 9. kesäkuuta 2011

Torilla tavataan

Kesäkukkani ostan aina Hakaniemen torilta. Se on kasvitarjonnaltaan laadukas, sopivasti matkan varrella ja siellä huokuu menneen ajan kodikas tunnelma.

Tänä aamuna puoli yhdeksältä pomppasin metrosta ulos Hakiksessa. Aurinko paistoi täpöllä, teltat olivat täynnä tyytyväisiä työhön matkaavia kahvittelijoita ja kaikkialla huokui asfaltinkuuma KAUPUNKIKESÄ.Vihanneskojuissa suomalainen Timo maksoi enää 6 € kilo ja tomaatteja sai 2,5 €:lla ja esteettisesti vähemmän onnistuneita jopa euroa halvemmalla.

Kukkamyyjien valikoimat olivat kuin maalauksesta. Halusin ostaa kaikki kasvit ja tehdä omasta pihastani kesäkukkameren, jonka yllä häälyisi amppelihaaremi!
  Oma ehdoton kesissuosikkini on kerrottu petunia. Kuka enää tyytyy tavalliseen petuniaan nautittuaan kerrotun petunian moninkertaisesta lumosta? Vakiomyyjäni vain kysyi, että montakos laitetaan – hän tiesi tasan tarkkaan, mitä himoitsin.

Aamun onnekkain sattuma oli ruusupavut. Viikonloppuna näin puutarhamyymälässä ruusupavun taimia 3,90 € kpl ja ajattelin, että tämän kesän köynnöspenkki vie minut perikatoon.  Mutta Hakanimestä sainkin 8 taimea 4 €:lla! Ja ne olivat vahvan valppaita taimia, kooltaan samoja kuin puutarhamyymälässä. Hinnoittelu on taitolaji, jonka saloja en kyllä koskaan ymmärrä...

Vielä pari yrttiä kassiin ja sitten vaikea päätös: töihin vai kahville? No Kahvisiskoihin sumpille tietty! Naapuripöydässä keskusteltiin kesälomasuunnitelmista, toisessa pöydässä ratkottiin kymmentä kysymystä, kolmannessa rakastavaiset söivät samalta puurolautaselta.

Voiko työpäivä enää paremmin alkaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti