maanantai 18. huhtikuuta 2022

KonMari sai hamstraamaan pelargoneja

 Muutama kesä sitten konmaritin ylimääräisiä puutarhakirjojani. Vastaan tuli ”Ihanat pelargonit” ja tapojeni mukaisesti luin kirjan ennen siitä luopumista.

Paitsi etten luopunutkaan, vaan kirja jäi ”pirskahtelemaan iloa”. Yritys konmarittaa yhtäällä aiheuttikin totaalisen pelargonivyöryn toisaalla. Kun aiemmin tyydyin kahteen markettipelargoniin per kesä, niin määrä viisinkertaistui hetkessä. Kiitos vaan ”Ihanat pelargonit” -kirja ja Marie Kondo!

Vain kuukausi kirjan lukemisen jälkeen v. 2020 pelargonien määrä moninkertaistui
 

Viime talvena uskaltauduin kokeilemaan talvetusta. Itse asiassa olosuhteet ovat mökillä suht passelit: lämpötila noin 8 astetta ja kimpassa kyhnätessään pelargonit muodostavat suotuisan, toisiaan talven yli kannattelevan mikroilmaston. Valoa voisi olla enemmänkin, mutta ilkivallan tekijöiden vuoksi ikkunoissani on reikäiset metallisuojat, jotka blokkaavat valoa (ja varkaita).

Sulassa sovussa kylki kyljessä pelargonit kurottelivat koko talven kohti valoa

Nyt olen hämmästynyt ja onnellinen! Mikä hurmaava hetki huomata, että yksi talvettamistani pelakuista alkaa jo kukkia, siis nyt huhtikuun puolivälissä! Tunnen suurta kasvattajan ylpeyttä! Aikaisen startin ansiosta tulevan kesän pelargonikauneus kestää ainakin 1,5 kuukautta normaalia pidempään. Ah autuutta!

Kevään ensimmäinen avautui punaiseen loistoonsa
Pelargonit ovat täysin juurtuneet sydämeeni. Nyt jo suunnittelen, mitä tänä kesänä hankin: ainakin Rustan halpoja mutta kauniita jalopelargoneja, Mrs. Pollockia metsästän, entäs vuoden pelargoni Viipurin Evakko, ehkä tuoksupelargoni, pari uutta Mårbackaa…

Varmaa on, että tänne on luvassa monia pelakuupostauksia pitkin kesää!

- - -   Seuraa myös Instagram-tiliäni Puutarhatarinoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti