torstai 14. huhtikuuta 2022

Mitä yhteistä on Puutarhatarinoilla ja Donald Trumpilla?

No ikävän paljon!

Ajattelin, että nyt aika on kypsä herättää henkiin rakas blogini Puutarhatarinoita. Kirjoitin sitä antaumuksella ja sydämeni kyllyydestä vuodet 2010–2017 mottona ja johtotähtenäni ajatus ”Kaikki elämässä löytyy puutarhasta”. Motto osoittautui ihme kyllä todeksi.

Mutta arvatkaa hämmästykseni, kun googletin omaa projektiani ja ruudulle ilmestyikin Keski-Suomen museon luotsaama yhteishanke kaupunkialueiden puutarhoista. Pah! Kyseessä oli yhden vuoden projekti, jonka jälkeen pystyynkuolleet sivut jäivät nettiin roikkumaan.

Donald Trumpilta ”varastettiin” hänen oman näkemyksensä mukaan vaalit ja multa ”varastettiin” blogin nimi! Kirjoitettuani 271 blogipostausta museo nappasi käyttämäni hienon nimen! Nyt kun harkitsen blogini elvyttämistä isosti, siirtymistä wordpressiin ja muita hankkeita, tarvitsen tuon domainin itselleni aktiivikäyttöön.

Lähetin siis museoon meiliä aiheesta. Mikä ilon päivä! Sain positiivisen vastauksen heti ja hekin olivat harkinneet sivuston sisällön siirtämistä toisaalle.

Vielä siitä Trumpista. Kukaan ei oikeasti varastanut häneltä yhtään mitään. Eikä oikeasti minultakaan, koska en ollut rekisteröinyt domainia itselleni, vaan kirjoittanut Puutarhatarinoita täällä Bloggerissa, jossa domain ei ole pelkkä bloginnimi.fi. Museosta kuulin, että heillä sivuston tuottaja oli ulkopuolinen alihankkija. Heitä ihmettelen, sillä kyllä sisällöntuottajan työhön oleellisesti kuuluu tarkistaa kaikki faktat ja nimiasiat ja kertoa päällekkäisyyksistä työn tilaajalle. Ehkä Google ei ole ehtinyt vielä Keski-Suomeen asti?

Trumpin tavoin löysin siis syyllisen! Mutta oikeasti jään nyt odottelemaan asian edistymistä museon taholta toive rinnaissain.

2 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin tänne "heränneiden" puutarhaihmisten joukkoon!
  Minusta sisällöntuottajan ammattitaito edellyttää nimiasioiden selvittämistä. Fiksua olisi, ettei käytössä olevaa nimeä "lainattaisi", vaikka sitä ei olisi rekisteröitykään tietylle käyttäjälle. Ottamatta sen enempää kantaa Mestarit Areenalla" -soppaan, ihmettelen, onko rikkaassa suomen kielessä sanat niin kovin vähissä.

  VastaaPoista
 2. Hei Between, olipa kiva että löysit takaisin mun blogiini! Nyt olen keväistä intoa täynnä ja uusia kirjoituksia on jo pari plakkarissa.

  Olen itsekin sisällöntuottaja, joten siksi asia minua kovasti ihmetyttääkin. Aina kun itse saan ilon keksiä nimiä, niin silloin google höyryää ja käännän kaikki kivet ja kannot, etten käyttäisi jonkun olemassaolevaa nimeä. Eli edelleen ihmettelen tuota museon alihankkijan toimintaa. Mutta positiivisella odotuksella seuraan asiain kulkua.

  Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista