maanantai 10. syyskuuta 2012

Ilmaisia omenia - ja vielä luomuna


Tasan ei mene onnen lahjat. Eikä varsinkaan omenat.

Siksi Marjiksessa järjestetään syksyisin Omenamarkkinat, joiden juoni menee näin: mökkiläiset lahjoittavat yhdistykselle omenoitaan ja yhdistys järjestää markkinat, jossa niitä myydään omenattomille. Tilanne on win-win-win: mökkiläiset pääsevät eroon edes pienestä osasta loputonta omenasatoa, yhdistys saa rahaa toiminnalleen ja lähialueen ihmiset saavat luomuomenia puoli-ilmaiseksi.


Oikeasti omenoista ei tarvitse maksaa senttiäkään, jos vain sattuu asustelemaan siirtolapuutarhan tuntumassa. Ylettömistä omenamääristä nimittäin yritetään päästä eroon keinolla millä hyvänsä ja yksi oivallinen keino on tietenkin antaa niitä kaikille ohikulkijoille. Niinpä usean mökin portin ulkopuolella nököttää jos jonkinlaista astiaa täynnä omenoita kenen tahansa iloksi ja otettavaksi.

Olen äärettömän onnellinen, että töistä tullessa joku on vienyt omenani ja vadista vain pohja paistaa. Omenaongelmani pieneni taas yhden vadillisen verran, kiitos vaan! Ja joku sai maittavia luomu-lähi-omenia piirakoihin, hilloihin, naposteltavaksi tai muuten vaan inhan lääkärin karkottamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti