keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Once more with the feeling

Jos joku on katsonut kalenteria ja luulee, että nyt ois syksy, niin eipäs sittenkään. Monen kasvin mielestä kesä se vain jatkuu ja nyt on kerrassaan hyvä aika ryhtyä ponnistamaan toista kukkasesonkia.

Tulikellukka (Geum coccineum Borisii) on sievä ja värikäs alkukesän koristus. Nyt syyskuussa se teki comebackin, ei toki samalla intensiteetillä, mutta yritystä kumminkin.
Tämän ruusun ostin heinäkuussa ja kuinka koreasti se kukkikaan! Mutta niin lyhköisen ajan, että olin melkeinpä pettynyt. Ehkä se aavisti ajatukseni ja halusi näyttää omaa tsemppihenkeään puhkeamalla uudelleen syyskukkaan.
Suosikkini oranssikeltamo (Pilosella aurantiaca) nosti puskasta kauniin päänsä ja siihen puhkesi uudet aurinkoiset kukat. Ihan sen innoittamana siteeraan nyt kaikille kasveille rohkaisuksi Buffy the Vampire Slayerin vihoviimeisen jakson girlpoweria sijoitettuna kasvimaailmaan: "From now on, every flower in the world who might be a Bloomer, will be a Bloomer. Every flower who could have the power, will have the power. Can stand up, will stand up. Bloomers, every one of us. Make your choice. Are you ready to be strong?"

2 kommenttia:

  1. Blogissani Rikkaruohoelämää (rikkaruohoelamaa.blogspot.fi) on sinulle tunnustus. Käy hakemassa.

    VastaaPoista
  2. Kaunis ruusu, tosi nätin värinen. Mullakin on tuota tulikellukkaa ja kovasti yrittää kukkia vielä.

    VastaaPoista