maanantai 17. syyskuuta 2012

Puutarhauunnittelija tuli kylään, osa 2

Osa 1 toukokuulta

Olin ihan unohtanut kirjoittaa, miten puutarhasuunnittelijalta saamani plänit edistyvät. Tässä osa 2, jonka aiheena on vain raha ja raha ja raha.

Viime talvena mietin, mitä puutarhasuunnitelmasta toteuttaisin ja mitä en. Keväällä kysyin vihertyöfirmoilta tarjouksia.

Soitin  minulle suositeltuun firmaan ja sieltä miellyttävä nainen tuli puutarhaani mittailemaan ja kuuntelemaan toiveitani. Kaikki sujui kerrassaan mainiosti. Kunnes he lähettivät hinta-arvion työstään.

Meinasin pyörtyä: se oli 4775 e sisältäen maan kaivuun, ylijäämämassojen poisviennin ja jätemaksut, kahden puun kaadon, yhden kannon poiston, puujätteen poisviemisen ja jätemaksut, mullan toimituksen ja levityksen uudelle istutusalueelle ja orapihlaja-aidalle, antiikkikivien 4,4m2 hankinnan ja asentamisen, istutuslaatikoiden siirron lähistölle, orapihlajataimien hankinnan ja istuttamisen.

Ei tullut noilla hinnoilla kauppoja, ei todellakaan! Eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan...

No, orapihlaja-aita mun oli joka tapauksessa istutettava pikimmiten. Olin itse yrittänyt kaivaa rakentamisen jäljiltä kivikovaa savimaata, mutta se oli toivotonta. Pyysin siis uuden tarjouksen n. 4 metrin kaivuulle taimisyvyydeltä, maan poisviemiselle, taimille ja niiden istuttamiselle.

Tarjous tuli: 820 euroa! Olinko vahingossa osunut johonkin vihertyöfirmojen Aston Martiniin, jossa kaikki maksaa hunajaa?

Kuten arvata saattaa, en tarttunut tähänkään jalomieliseen tarjoukseen. Kaivaminen ratkesikin sitten oikein kivasti, kun tuttu mökkiläismies sanoi, että eihän tossa mene kuin vartti ja tarttui lapioon. No meni siinä nyt kuitenkin runsas puoli tuntia kun istutussyvyydeltä oli maata kaivettu.

Tarinan opetus? Kaikki maksaa aina minimissään tuplasti sen kuin olet kuvitellut, vaikka olet jo karsinut toivelistastasi yli puolet pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti