tiistai 17. joulukuuta 2013

Unelmieni aistikas orangeria

Puutarhatoivekalenteri MarjisXmasCalenderissa ei tänään tyydytäkään vähään, vaan toivotaan Joulupukilta ihan isosti. Ei siis piskuista söpöä kasvihuonetta vaan ihan oikeaa orangeriata!

Orangeria kuuluu herraskaiseen menneen maailman kartanoelämään, jossa on rahaa ja dekadenssia, luurankoja kaapissa ja häpeällisiä skandaaleja suvun menneisyydessä.
Orangeria kuhisee kauneutta, elämää ja vaaroja. Tietysti siellä kasvaisi myös myrkkyä tuottavia kasveja ja olisiko oma lisko ja käärmeterraariotkin. Värikäs rivouksia huuteleva papukaija mekastaisi vapaana lennähtäen palmujen ja sitruunapuiden välillä.

Kaiken keskipisteenä olisivat orkideat. Niitä hoivattaisiin suurella rakkaudella, professorimaisella tietämyksellä ja tarkalleen kellon mukaisesti.

Kartanon rouva (siis minä) viettäisi päivät pitkät orangeriassa kissojen kanssa. Siellä trooppisessa miljöössä tuoksuliljojen ja eksoottisten kasvien imelä tuoksu pökerryttäisi.

Joisin siellä iltapäiväteetä kurkkuvoileipien ja gin tonicin kera ja muu talon väki ja vieraat löytäisivät minut aina sieltä.

Ja eräänä aamuna kun menisin orangeriahan, lattialla makaisikin ruumis…

1 kommentti:

  1. Aivan ihana orangerie, tuonne voisi muuttaa pysyvästi asumaan.

    VastaaPoista