tiistai 24. joulukuuta 2013

Vihreän joulun autuus

MarjisXmasCalender lähettää tänään Joulupukille ja kaikille muille asiaan vaikuttaville Korkeammille voimille vienon toiveen: lisää LÄMPÖÄ ja VALOA tänne Pohjolaan, kiitos!

Ja mikä ihaninta, ainakin valon osalta toive toteutuu hiljalleen seuraavat puoli vuotta. Ihanaa sekin, että saimme tällaisen lämpimän vihreän joulun!

Oikeasti tuo lämpeneminen ei ole yhtikäs hyvä asia. Meille suomalaisille se voi seuraavat pari vuosikymmentä olla kivaakin, jos kevät alkaa aiemmin ja syksy kestää lämpimänä pidempään. Mutta tulevat ne ongelmat meillekin. Sään ääri-ilmiöt lisääntyvät ja lisälämpö tuo mukanaan uusia rikkaruohoja ja uusia vahingollisia ötököitä puutarhan täydeltä.

Muualla maailmassa seuraukset ovat vieläkin katastrofaalisemmat. Aavikoitumista, nälänhätää, ilmastopakolaisuutta.

Joten pitäisikö sittenkin toivoa Joulupukilta lämmön sijaan ihmisille ymmärrystä toimia vastuullisesti luonnon hyväksi? Erityisesti päättäjille toivoisin rohkeutta tehdä ratkaisuja, jotka kestävät omaa vaalikautta pidemmälle. Jos asioita ei tehdä nyt ja pienesti ja vapaaehtoisesti, myöhemmin ne tehdään rankasti ja pakolla. Ilmastonmuutos ei ole mikään tuleva uhka, se on täyttä totta jo nyt.  Maa on niin kaunis, kirkas luojan taivas. Soisin maapallon säilyvän vielä seuraavillekin sukupolville.

Hyvää vihreää joulua kaikille tasapuolisesti!

2 kommenttia:

 1. Kiitos mainiosta MarjisXmasCalenderista myös tänä vuonna!

  VastaaPoista
 2. Thank you for some other excellent post. The place else may anyone get that type of information in such a perfect means
  of writing? I've a presentation subsequent
  week, and I'm on the search for such info.


  Also visit my homepage - unlock iphone ios 7.0.4

  VastaaPoista