perjantai 9. huhtikuuta 2010

Ikuinen kesä ja aina loma

Englantilaisen sanonnan mukaan kissa tekee asunnosta kodin. Voisin jatkaa, että puutarha tekee kodista paratiisin.

Saan elää lähes puolet vuodestani puutarhan syleilyssä. Tämä on täysin muuttanut käsitykseni kesän ajallisesta kestosta. Aiemmin kesä oli yhtä kuin kuukauden kesäloma ja ehkä viikko kaksi loman ympäriltäkin.

Nyt kalenterissani on puoli vuotta kesää: se alkaa huhtikuussa kun muutan siirtolapuutarhaan ja päättyy joskus lokakuussa paluumuuttaessani kaupunkiin.

Mökillä on ikuinen kesä ja aina loma. Siis siitä huolimatta, että käyn sieltä töissä ja vietän siellä viikonloppuja myös talvipakkasilla. Taika toteutuu, sillä mökin ja puutarhan dna:han on koodattu loputtomasti aurinkoa, vihreyttä ja vapautta.

Marjis on vielä märän sohjon peitossa. Otto-kissani ulvoo vuorokaudet ympäriinsä, kun sen kirsuun kantautuu kevään tuoksuja ja se haluaisi taas olla aito oikea ulkokissa. Olen tehnyt Otolle aamukamman, josta selitän sille pöhkylälle, että kesä ja muutto ovat sekunti sekunnilta lähempänä.

Täältä tullaan, paratiisi!

1 kommentti:

  1. Ihana lukea elämää siirtolapuutarhasta. OLen pienestä pitäen haaveillut omasta pikkumökistä kaupungissa mutta parisuhteemme toinen osapuoli pitää siirtolapuutarhoja kamalina vaikka kiltisti vieraileekin niissä joka kesä kanssani. Hänen takia "joudun" muuttamaan maalle isoon taloon ja vielä isompaan puutarhaan. Mukavaa kevättä ja kesää!

    VastaaPoista