torstai 29. huhtikuuta 2010

Klara vappen, bara vatten

Vappu on kesän virallinen lähtölaukaus siirtolapuutarhassa. Silloin alueen portit avautuvat, joten ulkopuoliset pääsevät käyskentelemään alueella ja puutarhalaiset itse välttyvät rasittavalta porttien munalukkojen rämpläämiseltä.
 
Vielä tärkeämpää on kuitenkin vappuna avattava KESÄVESI, jonka myötä elämä helpottuu huomattavasti. Elleivät puutarhatyöt olisi henkisesti niin antoisia, niistä pitäisi ehdottomasti saada likaisen työn lisää. Heti ensimmäinen kokopäiväinen työrupeama sen taas näytti, kun jo kahvitauolla oli kaikki vaatteet kurassa, mullassa, kompostitöhnässä.
 
Vappubilekeitaaksi ei siirtolapuutarhasta ole, siitä pitävät huolen asukkaiden ikäjakauma ja säiden herra. Viime vappuna värjöttelin vieraitteni kanssa omenapuun katveessa +9°:ssa. Illan myötä keskustelimme jo hyvinkin äänekkäästi ja vetäisimme parit railakkaat vappulaulut, mutta ei hätää, alue oli hiljainen kuin kissan kuorsaus.
 
Tänä vappuna Marjiksessa syntyy uusi perinne, jolle povaan vankkaa kannattajakuntaa ja loistavaa tulevaisuutta: Vappupäivänä lämmitetään Marjiksen historian ensimmäinen Wappusauna!

3 kommenttia:

  1. Kissani kuorsaus on hyvin kovaäänistä, mutta ei ehkä vedä vertoja vappulauluille hiljaisessa siirtolapuutarhassa.

    VastaaPoista
  2. Ihan radiossakin teidän saunanlämmittäjä kertoi tästä historiallisesta saunasta! Hyvät löylyt!

    VastaaPoista
  3. Saunanlämmittäjä kehui ihan aiheesta, onhan hän nelinkertainen löylynheiton maailmanmestari.

    VastaaPoista