perjantai 18. toukokuuta 2012

Kaveria ei jätetä

Puutarhaistutuksissa on ohje, että kasveja ei tyrkättäisi yksinään kukkapenkkiin, vaan että niillä aina olisi turvaa samanmielisistä lajitovereista. Eli ei yhtä erakkoa, vaan mieluummin kolme samaa kasvia kerralla. No, lisääntyyhän monet kasvit aivan kanimaisella innolla eli kun yhden hommaa, niin parin vuoden päästä siinä onkin jo kamala pöheikkö harvennettavaksi.

Tänä keväänä katselin helmililjoja. Olen pitänyt niitä kauniina, mutta jotenkin mitättöminä. Nyt  keksin mistä se johtuu: ennen mun helmililjat on värjötelleet erillään, kaukana kavereista. Vaikka näyttävyys tulee juuri sinisenä ryöppyävästä ryhmästä, sinipaitojen joukkovoimasta.
 Toinen seurallinen kaveri on lehtokotilo, tuo nälkäinen nilviäinen. Aina kun bongaa yhden yksilön, kannattaa pysähtyä ja asentaa silmät kotiloröntgenille. Kotilon paras kaveri ja usein toinenkin on lähellä, samalla ostarilla. Onhan se kiva yhdessä frendien kanssa päätyä joukkotuhoasemalle, siellä on parhaimmassa tapauksessa pari sukulaistakin jo paikalla eli kuolonbileet pystyyn vaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti