tiistai 22. toukokuuta 2012

Tulostavoitteet ne on tulppaanillakin

Profeetta Muhammedilla oli tulppaanimania. Hän kirjoitti: Hän, jolla on kaksi leipää, ostakoon toisella leivällä narsissin kukkia. Näköjään mulla on joka syksy ylimääräistä leipää kun tulen aina ostaneeksi pari pussillista tulppaaneja. Näin keväällä puutarha onkin sitten täynnä toinen toistaan ihmeellisimpiä lajikkeita. 

Suosikkini on ehdottomasti tulipunainen kerrottu tulppaani, joka näyttää ihan pionilta. Seuraava suosikkilistallani on violetti hapsureunainen kaunotar, joka on jotenkin dekadentti ja piskuisen syntinen, kuin 20-luvun cancan-tyttö.

Viime syksyn hankintoja oli pari valkoista tulppaania lisää Villen haudalle sekä tämä todellinen kummastus: monikukkainen tulppaani. Onko tulppaanillekin tullut tehotavoitteet vastaan, kun yksilön pitää haarautua moneksi ja tuottaa monta kukkaa?

Mutta ahneuden realismi ei ole vielä tässäkään. Kun kaikki on jo niistetty, niin sitten vaaditaan vielä lisää ja lisää. Koska mikään ei nykytaloudessa riitä. Ei edes tulppaanilla: Sen pitää monihaaraisuuden lisäksi olla vielä kerrottu. 

1 kommentti:

  1. On niin oudon näköinen tulppaani, että sitä on katsottava pitkään ja mietittävä syntyjä syviä.

    VastaaPoista