torstai 30. syyskuuta 2010

Puolivuotissynttärit!

Puutarhatarinoita täyttää tänään ennätykselliset puoli vuotta ja kivaa on ollut!  Puutarha on aiheena syvä pulppuava lähde  – tai välillä jopa upottava suonsilmä.    

”Marjiksen kaunotar” on ollut teemoista tietenkin ykkösenä ja kasvitarinoiden tiimellyksessä on käsitelty niin myyttejä, pätkätyöläisen arkea kuin pahuuden syvintä olemustakin. Kasvien lisäksi kaunottarina ovat paistatelleet Otto-kissani ja äitiltä saatu onnenkivi ja Anhavan suomentamat tankarunot. Ohessa pari näytettä: vko 31, vko 24 ja Marjiksen eksistentiaalinen kaunotar ja tietenkin kaikkien kaunotarten kuningatar kaikissa väreissään.

Kierrätys, citykani, dilemma, flow ja lebensraum… ”Puutarha-aakkoset” -sarjan aihekirjo voittaa näköjään värikkäämmänkin kukkapenkin 6–0. Ehkä tässä sarjassa parhaiten toteutuu blogini alaotsikko ”Kaikki elämässä löytyy puutarhasta”. Tässä omat suosikkini: J niin kuin ja, B niin kuin banaali ja  H niin kuin hipelöinti.

”Operaatio kelloköynnös” oli making of -versioni Hesarin sunnuntaisivujen juttusarjasta, jossa seurattiin kasvattamaani kelloköynnöstä huhti-syyskuussa. Ihan oikeesti: omat mullalta ja hieltä tuoksahtavat juttuni voittavat Hesarin  tylsät kasvatusvinkit mennen tullen, miukaisee tämä katti häntä ylpeästi pystyssä! Tässä maistiaisiksi kesän tunnontuskia.

Muita toistuvia teemoja ovat olleet MWWW eli Minnan WerratonWiherWinkki sekä kirjat ja tietenkin kissat! Rakkahin Otto on avautunut kertomaan elämästään, samoin kesäkissani Osku ja tietenkin Ville on päässyt post mortem -muisteloihin mukaan.

Yksi pitkä kuuma Marjis-kesä on taas takana. Puoli vuotta kalenterini on näyttänyt pelkkää kesää, kesää, kesää…  Pian on aika napata Otto kainaloon ja muuttaa takas kaupunkiin. Bright city lights, here I come again. Fyysisesti jätän puutarhan taakseni, mutta ei haittaa. Minähän olen puutarha ja puutarha on minä. Puutarhatarinat siis jatkaa puskemistaan entiseen malliin kuin eukko lumessa vai oliko se Stockan jonossa.

Suureksi ilokseni olen saanut "Beautiful Blogger Award" -tunnustuksen uskolliselta lukijaltani Päiviltä. Lämpimät kiitokset!

1 kommentti:

  1. Onnea puolivuotiaalle ja kiitos kivoista tarinoista! Talvella voi kirjoitella vähintääkin puutarhatarinahaaveista. :) Toisten on mukava lukea niitä ja itselle ovat hyvä päiväkirja, sen kanssa voi joko fiilistellä tai tarkistaa oman pihan asioita. Vai muistavatko kaikki ilman muistiinpanoja, mitä ovat omalle pihalle milloinkin istuttaneet? En mä ainakaan.


    P.S. Meilailen lähiaikoina - olen odotellut tietoa, koska olen tulossa Marjikseen mutta se on vielä vähän auki, luultavasti tuun kuitenkin ensi viikolla. Laitan joka tapauksessa pian tietoa "siitä yhdestä asiasta", you know mistä, se edistyy :)

    VastaaPoista